A History Publisher

Leer van het verleden voor een betere toekomst voor een ieder.Boeken voor kinderen

Ons hoofddoel is leren van het verleden voor een betere toekomst voor een ieder. Soms wil dat zeggen dat we iets maken waar de volgende generatie van kan leren. En ons nieuwe serie "Tweetalige baby boek" "Biligual baby book" is een eerste stap daarin. 

Tevens willen we dat op een zo'n transparant en eerlijk mogelijke manier doen. Dus iedereen in de keten eerlijke lonen, met een zo klein mogelijk impact op de natuur, zo veel mogelijk lokaal en ook geschikt voor de allerkleinsten.

Zo heeft Kimberly Legito Geelen van Kimmmycommics uit Weert de illustraties verzorgd. Heeft Mike Jimmy de Bruin van Faeries and Ents uit Krommenie al de vormgeving verzorgd. En ben ik, Loes Dorrestein uit Krommenie (en mijn leger aan fantastische proefdruk lezers van over heel Nederland) verantwoordelijk voor de tekst. Zonder deze mensen had dit boekje nog steeds alleen in mijn hoofd bestaan. 

Daarom hebben we voor Stone Paper gekozen als basis product. Dit bestaat voor 80% uit steen in plaats van uit boomvezels en is daarom veel duurzamer. Ook is Stone Paper waterafstotend, kan je er niet aan snijden en is het zeer moeilijk scheurbaar. Hiernaast een filmpje dat Stone Paper duidelijk uitlegt. Verder is het papier het enige onderdeel van de boekjes product dat uit niet uit Nederland komt. De grote rollen Stone Paper worden namelijk in Taiwan gemaakt. Voor meer informatie zie https://stone-paper.nl/home 

Vanuit het distributie centrum komt het bij HuigHaverlag Printing terecht. Dit is de drukkerij in Wormerveer waar ons Tweetalige baby boek offset is gedrukt. We mochten zelf bij het drukken aanwezig zijn. Hierbij een filmpje van dat proces. Helaas is deze nu nog zonder geluid. Zodra we tijd hebben gaan we precies uitleggen wat er gebeurd. 
Voor meer informatie zie https://huighaverlag.nl/ 


HuigHaverlag zelf werkt de boekjes niet af. Een extern Nederlands bedrijf dat niet met naam genoemd wil worden snijdt de vellen die ze van de drukkerij hebben gekregen, bindt ze samen en rondt de hoeken af. Daarna haalt de drukker de boeken weer op. En daarna.... krijg ik een belletje dat we ze op kunnen komen halen.  

Nu hebben we 500 prototype exemplaren liggen die te koop zijn voor € 15,- per stuk exclusief verzendkosten. Maar daar stopt het niet. Omdat we willen dat iedereen een betere toekomst heeft zijn wij een samenwerking aangegaan met Stichting Babyspullen. U kunt een boek bij ons bestellen die wij dan rechtstreeks doneren aan Stichting Babyspullen. Want dagelijks worden er in Nederland gemiddeld 35 baby’s in armoede geboren. Zij hebben onze steun keihard nodig. En u kunt het verschil maken. Voor meer informatie zie https://stichtingbabyspullen.nl/

Boeken voor volwassenen

Ook gaan we met onze boekenserie voor volwassenen Nederlandse geschiedenis toegankelijk maken. Dit houdt in dat de teksten toegankelijk geschreven zullen worden, zonder de historische waarheid uit het oog te verliezen. Ook is daarom met de dikte van het boek rekening gehouden. Omdat de inhoud over een heel specifiek onderwerp gaat is het mogelijk om alles te vertellen binnen de 75 en 125 bladzijden. Hierdoor zal de prijs laag blijven waardoor ze voor de kleinere beurs beschikbaar zijn. Daarbij zullen we ook al onze boeken uitgeven als luisterboek en naar het Engels vertalen.

De serie die hier centraal zal staan is "Een korte Nederlandse geschiedenis". In het Engels zal het "A short Dutch History" worden.


We verheugen ons op de komst van vele in deze serie.